Yüz Germe

Yüz germe; yaşın ilerlemesine bağlı sarkmaları, kırışıkları gererek ve asarak gideren cerrahi bir yöntemdir. İnsan yaş aldıkça, yılların, güneş ışınlarının, düzensiz uyku, günlük streslerin ve diğer etkenlerin (sigara, içki, kötü beslenme) etkisiyle yüz derisi sarkar, kırışır, üzerinde çeşitli lekeler ve düzensizlikler oluşur. Yaşlı bir yüzde; alın çizgileri belirginleşmiş, kaşlar düşmüş, göz kapakları sarkmış, gözaltlarında torbalanmalar ve çizgiler oluşmuş, ağız – burun bölgesinde derin çizgiler oluşmuş, yanak sarkmış, çene konturları kaybolmuş, boyun yağlanmış ve deri perdeleri oluşmuş bir görüntü vardır. Yüz germe ameliyatında amaç, hastanın doğal ve genç bir yüze sahip olmasını sağlamaktır. Bu ameliyat, yaşlanmayı durdurmaz fakat yüz görünüşünde uzun süreli (çeşitli faktörlere bağlı olarak en az 5-10 yıl devam eden) bir gençleşme sağlar. Yüz germe ameliyatları ile alın, yüz ve boyun derisindeki sarkıklıklar ve düzensizlikler giderilir; yanak ve boyundaki fazla yağ dokusu alınır.

Boyun Germe

Boyun germe, boynun elastikiyetini kaybederek gevşemiş olan derisini sıkılaştırmak ve kaldırmak için yapılan işlemlerin bir bütünüdür. Ameliyatlı ve ameliyatsız olmak üzere farklı uygulama yöntemleri kullanılmaktadır. İlerleyen yaşla beraber yüz değişir ve elastikiyetini kaybeder, deri altı doku ve kaslar gevşer, aşağı doğru sarkabilir. Yüz gerginliğini kaybettiğinde yüz hatları da netliğini kaybeder. Günümüz modern estetik uygulamalarında, yaşlanma belirtilerini başarılı bir şekilde ortadan kaldırmak için uygulanabilecek çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Boyun germe uygulamaları; kişiye net, gergin, dinamik bir yüz hattı kazandırır. Böylece daha genç ve daha taze bir görünüm sağlar. Gelişmiş boyun germe teknikleri sayesinde yüz ve mimik ifadeleri doğal bir şekilde korunarak sarkma ve kırışıklıklar giderilmektedir. Öncelikle detaylı doktor muayenesi gerçekleşmekte ve kişiye nasıl bir boyun germe işlemi uygulanacağına karar verilmektedir.

Şakak Germe

Alında, derinliği kişiden kişiye değişiklik gösteren enine çizgiler bulunmaktadır. Kaşlar arasında bu çizgiler dikey bir hal alır. Zaman ilerledikçe kaşlar aşağı doğru sarkar ve kişide yorgun bakışlı bir yüz ifadesi ortaya çıkar. Kaşların kenarlarını kaldırmak ve göz kenarındaki yığılmaları azaltmak için daha kalıcı bir teknik olan şakak germe yöntemi uygulanır. Bu yöntem saçlı deri içerisinden yapılan kısa bir kesiden gerçekleştirilir. Alnı gevşemiş, alındaki yatay kırışıklıklar artmış, kaşları sarkmış ve kaş-göz mesafesi daralmış kişilerde alın germe işlemleri yapılabilir. Alın germe sıklıkla saç içerisinden yapılan kısa kesilerden ve bir endoskop (kamera) yardımı ile gerçekleştirilir.